Спорт

Бъдещи олимпийски игри Спорт

Броят на спортовете, които се състезават на Олимпийските игри, се е увеличил от девет на първата Олимпиада през 1896 г. до 33 за Олимпиадата в Токио през 2020 г., като все повече спортове постоянно се борят да се присъединят към тази избрана група. Вижте как се развива спортната програма.

Олимпийските игри трябва да се развиват заедно с тези промени, за да останат подходящи за света на спорта. Спортът влиза и излиза от мода по целия свят през цялото време.

Винаги има спортове на прага да бъдат избрани за Игрите и такива, които остават само защото са стандартен компонент. Бейзболът и софтболът наскоро бяха елиминирани от учебната програма (и възстановени за 2020 г.), докато голфът и ръгби съюзът бяха възстановени в програмата през 2016 г. Има точни насоки за добавяне на нови спортове и има ограничение за броя на спортовете и индивидите които могат да бъдат включени.

Включително спорт в Олимпиадата

Международният олимпийски комитет създаде по-меки насоки за добавяне на нови олимпийски спортове през юли 2007 г. Множество спортове, включително ръгби, голф, карате, скуош и ролкови спортове, които са били в списъка на чакащите от много години, вече имат нов оптимизъм. Ръгбито и голфът бяха избрани през 2009 г., за да се върнат в олимпийския график за Рио през 2016 г. Когато борбата беше премахната от основния спортен списък на програмата през 2013 г., беше предоставено място за друг спорт.

Отказ от спорта

За да бъде премахнат основен спорт от програмата, трябва да има необичайни условия, като скандал с наркотици, корупция или рязък спад в популярността. Имаше 28 различни спорта в графика за игрите в Пекин, но бейзболът и софтболът бяха премахнати, което намалява броя им до 26 за игрите в Лондон. Борбата беше премахната от списъка със спортове през 2013 г. (но възстановена по-късно).

Свеж спорт

Нови и бивши олимпийски спортове постоянно се състезават за място в олимпийския график. Бейзбол и софтбол (съвместно наддаване), катерене, карате, ролкови спортове, скуош, уейкборд и ушу напоследък са сред най-популярните опции. Обмислени са също нетбол, танци, боулинг и сърф.

Олимпийските спортове в миналото

Олимпийските игри в Токио вече включват 33 спорта, но този брой се е променил с времето. Огромният набор от спортове и състезания, които някога са били част от Олимпийските игри, е удивителен. Многобройни спортове са били изложби и някои са го включили в графика.

Прекъснат спорт

Повече от десет спорта, включително гребане с моторна лодка, крокет, крикет, игра на игра, пелота, поло, роке, ракети и роке, бяха елиминирани от олимпийската програма след първите модерни олимпийски игри през 1896 г. Няколко спорта и събития от Зимните олимпийски игри също са отпаднали.

Бейзболът и софтболът са последните изоставени спортове; те бяха премахнати от Игрите през 2012 г. (но се върнаха отново за Токио 2020 г.). От 1936 г., когато спортното поло беше елиминирано от олимпийската програма, това беше първият път от 69 години, когато един спорт беше изхвърлен сам.

Related posts
Спорт

Как да се предпазя от изгаряния при игра на футбол на открито?

Футболът е вълнуващ спорт, който много хора обичат да…
Read more
Спорт

Как да се предпазя от контузии при игра на футбол?

Футболът е вълнуващ спорт, който завладява сърцата на…
Read more
Спорт

Как да подобря точността на пасовете при игра на футбол?

Ключът към подобряване на точността на футболните…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter

Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

[mc4wp_form id="729"]